Trouwen in Portugal? Ja dat kan!

Net zoals je waarschijnlijk niet per ongeluk je geliefde ten huwelijk vroeg, kom je ook niet toevallig op het idee om te trouwen in Portugal. Of misschien net wel?  Dan zit je maar goed ook met het vooruitzicht van een prachtig trouwfeest in dit zuiderse land.

Een buitenlandse trouw hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar toch zijn er een paar dingen die je best weet voor je aan je voorbereidingen begint. Het is namelijk niet evident om legaal te trouwen in Portugal, ook al behoort het tot Europa. Maar laat dat je vooral niet afschrikken, hier is namelijk een zeer makkelijke oplossing voor. Je kan je wettelijke trouw in je thuisland regelen en dan de intieme ceremonie en trouwfeest op een prachtige trouwlocatie in Portugal houden.

Voor mij is Portugal een perfecte keuze voor het organiseren van je buitenlandse trouw. En ik besef dat ik veel geluk heb dat ik dit land mijn thuisland mag noemen. Uitweiden over hoe ik hier terecht ben gekomen kunnen we gerust in een persoonlijk gesprek doen. In het kort gezegd: het cliché dat het leven kort is en dat je best je dromen niet voor morgen laat, is er eentje dat ik heel nauw aan het hart draag.

Prachtig stralen in je jurk, zonder die blazer

Foto: Hugo Coelho Fotografia

Waarom Portugal? Het land heeft gewoon zoveel moois te bieden op verscheidene vlakken.  Door zijn rijke geschiedenis vind je overal de prachtigste gebouwen die uiterst geschikt zijn voor die ultieme trouwlocatie. Over de kostprijs van de wijn hoef je je hoofd ook al niet te breken. De enige moeilijkheidsgraad voor je trouwfeest zal het kiezen zijn uit de vele heerlijke wijnen die hier geproduceerd worden en die authentieke smaken opleveren.  Maar wat we allemaal graag willen weten…hoe zit dat nu met het weer? Van juni tot oktober heb je bijna 100% zonzekerheid. Dus nee, je hoeft niet op zoek naar een blazer en kan dus heel de dag lekker stralen in je prachtige trouwjurk.

Relaxed trouwen in de zon

Ja een trouwfeest regelen kan best stresserend zijn. Zeker een buitenlandse trouw. En niemand kiest ervoor om zich tot een bridezilla te ontpoppen, maar er komt immers heel wat bij kijken. En toch kan het anders. Portugezen zijn een van nature uit heel authentiek, rustig volk. Het vertraagde ritme en de gemoedelijke manier van werken zorgt voor een relaxte sfeer tijdens je voorbereidingen. Ondanks hun perfecte dienstbaarheid en kennis van zaken zal je dus kunnen proeven van dit heerlijke ritme.

Een bruiloft zonder stress dat klinkt toch als muziek in de oren?  Nu lijkt het misschien alsof ik wat overdrijf, en dat dat toch allemaal best met een korreltje zout moet genomen worden. Welnu ja, hoogstwaarschijnlijk wel. Ik ben immers een openlijke optimist. Toch woon ik nu al drie jaar in Portugal en kan ik je best wel van een ietwat realistische kijk voorzien.

Intieme ceremonie in je eigen taal

Homotrouwen in Portugal
Foto: The Framers

Als het je werk is om liefdesverhalen neer te schrijven, er een trouwceremonie van te maken, daarna aanwezig te zijn op dat liefdesfeest en dat te mogen delen met alle aanwezigen, dan denk ik dat het best normaal is dat ik een optimist ben.  Het is gewoon het mooiste dat er bestaat en ik voel me zeer bevoorrecht om deze taak te mogen vervullen.

De `goesting´ begint eigenlijk al tijdens het kennismakend gesprek. Hierna volgt het diepgaand gesprek, waar er uitvoerig over de liefde van het koppel wordt gesproken. Dit is voor mij een aaneenschakeling van kippenvelmomenten. Bij het uitschrijven van de ceremonie probeer ik ervoor te zorgen dat alles precies zo aanvoelt en klopt zoals het koppel het wil.

Over de ceremonie krijgen de trouwers altijd het laatste woord, zij beslissen over wat wel en niet wordt uitgesproken. Je krijgt een liefdevolle, persoonlijke ceremonie die je voor altijd zal bijblijven in je verdere leven. Je mag er dus zeker van zijn dat je buitenlandse trouw voor magie zal zorgen. En dat is dé reden waarom onze koppels keer op keer weer bij ons terecht komen. Want een herinnering maken met als uitgangspunt ´liefde´ is van onschatbare waarde.

Indien je wat meer wil weten over wie ik ben en wat ik voor jullie kan betekenen, kijk dan even op mijn persoonlijke pagina.

Ben je net als ik overtuigd dat Portugal de ideale keuze is voor je buitenlandse trouw en wil je graag een Nederlandstalige ceremonie? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply